Nobelprijs 2014 voor Afrikaanse auteur?

Drie dagen voor de bekendmaking van de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur liggen de Japanner Haruki Murakami en de Keniaan Ngugi wa Thiong’o in pole position. Dat stelt althans gokbedrijf Ladbrokes.

Donderdagmiddag wordt de winnaar van de Nobelprijs Literatuur bekendgemaakt. Gokkantoor Ladbrokes dicht de Japanse schrijver Haruki Murakami en zijn Keniaanse collega Ngugi wa Thiong’o met vier tegen een de grootste kans toe.

“Het zag er maanden naar uit dat Murakami de absolute topfavoriet zou worden, maar Ngugi is aan een fikse inhaalbeweging bezig en kan daarom gemakkelijk de duidelijke favoriet worden”, stelt Ladbrokes-woordvoerder Alex Donohue. Op de derde plaats prijkt – volgens Ladbrokes althans – de Wit-Russische onderzoeksjournaliste Svetlana Alexievich, gevolgd door de Syrische dichter Adonis en de Franse auteur Patrick Modiano. Ook de namen van de Amerikaanse schrijver Philip Roth, de Noorse scenarist Jon Fosse en de Oostenrijkse auteur Peter Handke circuleren op de Ladbrokes-lijst van kanshebbers.

Over Ngugi wa Thiong’o